Kurumsal fatura almak artık mümkün

Kurumsal faturanın oluşturulabilmesi için, alışveriş öncesinde Ticari Vergi Mükellefi bilgilerinin doldurulması gerekiyor.


Aşağıda yer alan adımları takip ederek siz de hızlıca kurumsal fatura talebinde bulunabilirsiniz.

Hesabım




Amazon.com.tr sayfasının sağ üstünde yer alan Hesabım seçeneğine tıklayın.

vergi mük




Açılan sayfada, "Sipariş ve alışveriş tercihleri" altında yer alan "Vergi mükellefi ve fatura bilgileri" seçeneğine tıklayın.

yasal ad kayıtlı adres




"Vergi Mükellefi ve Fatura Bilgileri" altında yer alan "Yasal ad" ve "Kayıtlı adres" bilgilerini doldurun.

son step




Son olarak "Ticari Vergi Mükellefi" seçeneğine tıklayın ve KDV kayıt numarası türünü, Vergi Numarası bölümünü doldurarak tamamlayabilirsiniz.

next time




Sonraki alışverişlerinizde otomatik olarak ticari fatura alabilmek için "Gelecekteki satın alımlarımda ticari fatura almak istiyorum" seçeneğini aktive edin.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Yanlışlıkla Kurumsal Fatura seçeneğini seçtim bu siparişin faturasını normal faturaya dönüştürebilmem siparişi verdikten sonra mümkün müdür?

Hayır, Kurumsal Fatura gerektiren bir sipariş oluşturduysanız; sipariş verildikten sonra değişim yapabilmeniz mümkün değildir. Siparişi verdikten sonraki ilk 30 dakika içerisinde siparişi iptal edebilir ya da sipariş size ulaştıktan sonra siparişi iade edebilir ve tekrar normal fatura seçeneğini seçerek yeniden sipariş oluşturabilirsiniz.

Kurumsal fatura alabilmem için farklı bir Amazon kullanıcı hesabı açmam gerekir mi?

Hayır, Amazon.com.tr sayfasının sağ üstünde yer alan Hesabım seçeneğine tıklayarak, açılan sayfada, "Sipariş ve alışveriş tercihleri" altında yer alan "Vergi mükellefi ve fatura bilgileri" seçeneğine tıklayın. Bu sayfada normal faturalı siparişleriniz için kayıtlı olan isim, soy isim ve TCKN numaranızı göreceksiniz. Kurumsal fatura yaratabilmek için; "Ticari Vergi Mükellefi" seçeneğine tıklayın ve KDV kayıt numarası türünü, Vergi Numarası bölümünü doldurmanız gerekmektedir. Sipariş vermeden önce hangi kimliğin (Kurumsal/Normal) seçili olduğu, siparişin fatura tipini değiştirecektir. Unutmayın ki satışlarımız yalnızca nihai tüketici yöneliktir, yani Kurumsal Müşteriler VKN/TCKN ile kaydolabilir ve web sitemizden yaptıkları alışverişlerde vergi uyumlu fatura alabilir.

İade faturasını iade ettiğim ürün paketinin içine koymayı unuttum, size e-posta ile gönderebilir miyim?

İade faturası Kurumsal fatura gerektiren ticari işlemlerde eğer ürün iade ediliyorsa, Türkiye Cumhuriyeti ticari kanunlarına göre Müşteri tarafından oluşturulmalıdır. Amazon Türkiye olarak e-posta ile gönderilen iade faturalarını maalesef kabul etmemekteyiz. Para iadenizi Müşteri memnuniyetini sağlamak adına bir defaya mahsus olmak üzere tam olarak yerine getireceğiz. Fakat vergi işlemleri talep etmek için iade faturanıza ihtiyacınız olduğunu unutmayınız.

Kurumsal faturayı Amazon üzerinden satın alabileceğim tüm ürünler için isteyebilir miyim? Global Store ve pazaryeri satıcıları dahil mi?

Evet, Kurumsal faturanızı tüm ürünler için talep edebilirsiniz. Pazaryeri satıcılarının ürünlerinde faturanızı her zamanki gibi satıcının kendisinden istemeniz gerekecektir.

İade ettiğim ürünün kurumsal vergi iadesini nasıl yapacağım bilmiyorum?

Amazon Türkiye olarak sadece nihai tüketicilerimize, VKN/TCKN ile kaydolabilme şansı ve web sitemizden yaptıkları alışverişlerde vergi uyumlu fatura alabilme imkânı sağlıyoruz. Vergi iadesi için müşterilerin bağlı oldukları vergi idaresine iade faturasıyla müracaat etmeleri gerekmektedir.

Aynı siparişin içinde hem Kurumsal hem normal fatura alabilmem mümkün mü?

Maalesef mümkün değildir.